10. srpna 2010

Kuřecí křidélka

12 kuřecích křidýlek, mletý zázvor, mouka, mletá sladká paprika, česnek, sůl, pepř, krystalový cukr, škrob, tuk na smažení
Křídýlka omyjeme osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce a zprudka osmahneme na rozpáleném tuku, až se kůžička zatáhne. Takto připravené maso vložíme do pekáče a v předehřáté troubě je pečeme do poloměkka. Poloměkké křidýlka potřeme směsi mletého zázvoru, mleté papriky a pepře. Vložíme je zpět do rozpálené trouby a necháme dopéci dozlatova. Potom již měkká křídýlka vyjmeme a uchováme v teple. Zbylý tuk v pekáči lehce zaprášíme hladkou moukou, orestujeme a zalijeme malým množstvím studené vody. Když se šťáva povaří až tuk začne vystupovat na povrch ochutíme ji solí, pepřem a můžeme také trochu osladit a přidat drcený česnek. Škrobovou moučkou zahustíme ještě podle potřeby a touto šťávou křídýlka poléváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat