9. srpna 2010

Medajlóniky v bramborovém županu

600 g vepřové panenky, 1 lžíce dijonské hořčice, chilli paprička, 2 lžice olivového oleje, 1 lžíce nasekané bazalky, 3 velké brambory, 2 stroužky česneku, mladá cibulka, vejce, sůl, 3 lžíce hladké mouky, mletý pepř, 1 lžička nasekané majoránky, 5 lžic mléka, olej na smažení

Hořčici rozšleháme s olivovým olejem,přidáme nadrobno nasekanou bazalku a chilli papričku a dobře rozmícháme. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky asi 5 mm silné. Lehce naklepeme a vložíme do marinády. Necháme marinovat alespoň 2 hodiny. Syrové brambory omyjeme, oškrábeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme, přidáme sůl, vejce, pepř, utřený česnek, majoránku, nadrobno nasekanou cibulku a hladkou mouku. Vše řádně promícháme a podle potřeby zředíme mlékem. Maso vyjmeme z marinády a obalíme v bramborovém těstíčku. V panvi rozpálíme větší množství oleje a medailonky po obou stranách osmažíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat