12. srpna 2010

Hubovník

400 g čerstvých hub, 2 žemle, 3 vejce, 1-2 stroužky česneku, 1 polévkovou lžíci másla, 0.25 l mléka, krupici, petrželovou nať, sůl, pepř
Houby očistěte,nakrájejte na plátky a doměka poduste na másle.Potom je jemně osolte a opepřete. Žemle nakrájejte na kostky a zalijte mlékem V míse vymíchejte 50g másla, přidejte žloutky,vymačkané žemle,dušené houby,sekanou petrželovou nať,prolisovaný česnek a podle chuti přisolte.Nakonec zlehka vmíchejte sníh ušlehaný z bílků. Podle potřeby zahustěte krupicí.Směs dejde do vymazané ohnivzdorné mísi,navrch dejte trochu másla a ve středně vyhřáté troubě upečte dozlatova.Houbovník podávejte s čerstvou zeleninou.

Žádné komentáře:

Okomentovat