10. srpna 2010

Brambory pečené v pivu a se sýrem

2 velké cibule, 80 g másla, 1 kg brambor, 275 ml smetany, 300 ml svetlého piva, 70 g cedanu, popr. eidamu, pepr, muskátový kvet
Cibuli oloupeme,nakrájíme a rozdelíme na kolecka. Oddelíme polovinu másla a cibuli na nem necháme zesklovatet. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme je na plátky. Tukem vymazeme pekácek a vyrovnáme do nej na plátky pokrájené brambory a osmahnutou cibulku. Troubu rozpálíme na 200 stupnu. V hrnku smísíme smetanu s pivem a jemne nastrouhaným sýrem. Osolíme,opepríme a dochutíme muskátovým kvetem.Tímto prelijeme brambory,povrchu rozlozíme na vlocky zbylé máslo. Pekácek vlozíme do trouby a peceme do zlatova.

Žádné komentáře:

Okomentovat