13. srpna 2010

Plněné žampiony

¼ kg žampionů (větších), sádlo, cibule, sůl, kmín, 2-3 vajíčka, příp. kečup, olej, strouhaný sýr, sekaná petrželka
Žampiony očistíme,kloboučky vydlabeme.Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli,přidáme pokrájené stopky žampionů a (maso) vydlabané z kloboučků. Osolíme, pokmínujeme, vklepneme vajíčka a mícháme až ztuhnou.Příp.přidáme ještě kečup.Do vydlabaných kloboučků dáme kopečky směsi.Uložíme do vymazaného pekáčku a na každý klobouček dáme trochu nastrouhaného sýra.Zapečeme.Na talířku polejeme kečupem a posypeme zelenou petrželkou.Podáváme s hranolky a tatarkou nebo s omaštěnými brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat