9. srpna 2010

Maso hovězí ze štavou

400 g hovězí roštěnky, 1 lžíce oleje, 1/2 lžíčky cukru, glutasol, sůl, mletý černý pepř, 1 lžíce solamylu, 2 lžice dezertního vína, 20 g sušené mandarinkové šťávy, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1/4 lžičky drceného kmínu, 4 lžíce pomerančové šťávy, kedluben, petrželova nať
Chlazené maso pokrájíme na nudličky, osolíme, přidáme olej, cukr, glutasol, pepř, máčený solymyl, víno a všechno dobře promícháme. Necháme odstát. Mezitím připravíme sušenou mandarinkovou kůru, kterou necháme změknout ve vodě, přidáme zázvor, drcený kmín a pomerančovou štávu. Maso vložíme do rozpáleného oleje a osmažíme. Později přidámě mandarinkovou směs. Nakonec přidáme nahrubo nakrájenou kedluben a zahustíme solamylem. Ozdobíme na drobno nakrájenou petrželovou natí.

Žádné komentáře:

Okomentovat