10. srpna 2010

Zapečená zabijačka

1 jitrnice, 1 jelito, 4 cibule, 3 lžíce sádla, 10 brambor, rajče, 2 vajíčka, podravka

Dáme vařit na poloviny nakrájené oloupané brambory. Orestujeme cibuli na sádle, ochutíme podravkou a pokryjeme orestovanou cibulí dno zapékací mísy. Na takto rozprostřenou cibuli naklademe na plátky asi 1/2 cm nakrájené uvařené brambory v jedné vrstvě, na ni naskládáme na 1 cm silné špalíky nakrájené jelito a jitrnici. Dále vyskládáme poslední zbytek nakrájených brambor. Vršek brambor potřeme olejem a dáme zapéct do trouby. Jakmile brambory na vrchu zapékací mísy začnou zlátnout, zalijeme mísu rozkvedlanými vejci ochucenými podravkou a ozdobíme mísu obloženým rajčetem. Ještě 10 minut pečeme a podáváme v míse na stůl.

Žádné komentáře:

Okomentovat