9. srpna 2010

Langoše s jogurtem

1 kg hladké mouky, 1 půllitrový bílý jogurt, 2 rovné lžičky soli, 2 rovné lžičky jedlé sody, olej na smažení
na kvásek : 1/3 litru vlažného mléka, 2-3 lžičky cukru, 8 dkg droždí
Mouku prosijeme se sodou, uděláme důlek, do kterého na cukr nalijeme mléko a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek. Osolíme a jogurtem zaděláme tužší, ale vláčné těsto asi jako na ovocné knedlíky. Necháme 1-2 hodiny kynout, pak těsto zmáčkneme zpět do mísy. Lžící namočenou v mouce vykrajujeme kousky velké jako asi menší vejce a namočenou rukou z nich vytahujeme téměř průsvitné placky se silnějším okrajem. Vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného oleje a smažíme po obouch stranách do růžova. Ještě teplé potřeme česnekem,  kečupem a posypeme strouhaným sýrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat