10. srpna 2010

Grilované pikantní křidélka

16 kuřecích křidélek, 2 lžíce medu, 2 lžíce vinného octa, 3 lžíce chilli omáčky, 4 lžíce sójové omáčky, 4 stroužky česneku, 3 lžíce oleje, 1 lžíčka zázvoru, sůl
Kuřecí křidélka opláchněte, osušte a propíchejte ostrou vidličkou nebo malým nožem, aby se do nich marináda dobře vsákla. Na marinádu rozmíchejte v kastrůlku med s vinným octem, olejem, sójovou a chilli omáčkou, přidejte prolisovaný česnek, zázvor a sůl. Na mírném ohni ji krátce povařte a nechte lehce vychladnout. Pak v ní namočte všechna křidélka, naskládejte je do misky, přelijte zbytkem marinády a uložte do ledničky. Nechte proležet alespoň dvě hodiny, ale nejlép přes noc. Marinovaná křidélka dejte na plech a grilujte v troubě předehřáté na 180° C dozlatova.

Žádné komentáře:

Okomentovat