29. března 2010

Kapr na křenu

2 ks křenového kořeně cca 20 cm, máslo, rybí koření, sůl, citrón, 2 kg kapr
Nastrouháme dva křenové kořeny o velikosti asi 20 cm. Čím víc tím lépe. Na dno většího hrnce,nebo pekáče,naklademe po celé ploše plátky másla. Celé dno zasypeme asi centimetrovou vrstvou křenu. Řízky kapra bez kože nasolíme, okořeníme kořením na ryby a pokapeme citronem. Naklademe je na vrstvu křenu těsně vedle sebe. Na každý kousek kapra položíme plátek másla.To celé zasypeme další vrstvou křenu tak aby kapr nevykukoval.Čím víc křenu,tím lépe. Pečeme pod pokličkou hodinu a půl na 200 stupňů.Podléváme po obvodě vodou. Čtvrt hodiny před ukončením naklademe na vzniklou kůrčičku plátky másla a naposledy podlejeme. 

Žádné komentáře:

Okomentovat