31. března 2010

Cibulová polévka s bílým vínem

1 větší cibule, 3 dcl bílého vína, 2 rohlíky, 100 g sýra na strouhání, 1 vejce, sůl, pepř, 1 kostka Maggi Bujonu, 1 lžíce másla, 1 Maggi Harmonie Chuti
Cibuli očistíme a nakrájíme na tenké měsíčky. Máslo rozehřejeme a cibuli necháme zesklovatět. Cibuli hojně zalijeme bílým vínem a necháme alespoň polovinu tekutiny vyvařit.Tento základ zalijeme vývarem z vody a Bujoxu Maggi, dochutíme Maggi Harmonií Chuti, majoránkou, solí a pepřem. Rohlíky nakrájíme na kolečka a rozložíme je na plech. Nastrouhaný sýr promícháme s vejcem a rozložíme na nakrájené rohlíky. Plech dáme do rozehřáté trouby a pečeme při 200 °C asi 10 - 15 minut. 

Žádné komentáře:

Okomentovat