31. března 2010

Bílá polévka s bramborami

mléko, hlávkové zelí, sůl, olej, brambory, šlehačka, zakysaná smetana, mléko ,krupice hrubá
Do hrnce dáme půl hlávky menšího nakrájeného zelí na drobné kousky, osolíme a vaříme v malém množství vody.Po uvaření vlijeme mléko a zahustíme hladkou moukou. Dále vlijeme l šlehačku a l zakysanou smetanu. Vedle v hrnci uvaříme brambory bez slupky. Současně vedle na pánev dáme asi půl hrnku oleje a l hrnek krupice hrubé a lehce smažíme na mírném ohni jako jíšku. Uvařené brambory vsypeme na pánev do krupice a rozštoucháme. Brambory se jí společně se zelnicí. Množství krupice si musíte určit podle Vaší chuti. Čím více, tím lépe. 

Žádné komentáře:

Okomentovat