31. března 2010

Čínská polévka

25 g sušených čínských hub, 2 kostky kuřecího vývaru, 1 celé kuře ,150 g sušené polévkové zeleniny, 50 g rýžových nudlí, 350 g bambus. výhonků nakrájených na nudličky (1 konzerva), sójová omáčka podle chuti, sůl, chilli omáčka podle chuti
Čínské houby dejte předem na 2 - 3 hodiny změknout do misky s vodou. Pak je nakrájejte na nudličky a dejte stranou. 2,5 l vody přiveďte do varu, rozdrobte do ní kostky kuřecího vývaru, přidejte kuře a polévkovou zeleninu a na mírném ohni vařte asi hodinu. Poté kuře vyndejte, vykostěte a oddělte maso od kůže. Maso nakrájejte na malé kousky, dejte společně s rýžovými nudlemi do misky a přelijte vařící vodou. Asi na 3 - 4 minuty je odstavte, pak je propláchněte studenou vodou. A nechte okapat. Kuře s nudlemi a houbami vložte do vývaru, uveďte do varu a za občasného míchání vařte na mírném ohni ještě asi 20 min. Pak přidejte bambusové výhonky a znovu vařte. Polévku dochuťte sójovou a chilli omáčkou a podávejte s krajíci měkkého chleba.

Žádné komentáře:

Okomentovat