31. března 2010

Cibulová polévka se zavářkou

4 střední cibule, máslo (ceres), hladká mouka, nové koření, celý pepř, sůl, voda, mléko
na zavářku : polohrubá mouka,vajíčko, mléko, sůl
Cibuli nákrájíme na 1/4, dáme na rozpuštěný tuk a krátce osmažíme, zaprášíme  asi 2 lžícemi hladké mouky a zalejeme vodou (asi 1 až 1,5 litru), přidáme sůl (podle chuti i vegetu), několi zrníček pepře a nového koření a necháme asi půl až 3/4 hod povařit. Potom zalejeme asi 1/2 litrem mléka, necháme přejít varem a rozmixujeme. Po rozmixování přecedíme, přidáme nasekanou petrželku nebo celerovou nať a uvařenou zavářku. Zavářka:jedno vejce rozmícháme se špetkou soli a polohrubou moukou, naředíme mlékem a přes sítko vhodíme do vařící osolené vody.

Žádné komentáře:

Okomentovat