31. března 2010

Bohunický boršč

0,25 kg hovězího, 0,25 kg vepřového bůčku, mrkev, petržel, celer, červená řepa, hlávkové zelí, hladká mouka, sladká mletá paprika, kysaná smetana, cukr, sůl, pepř, bobkový list, nové koření, citrónová šťáva, 200 g brambor, 100 g slaniny, 100 g rajčat, 100 g cibule
Maso nakrájíme na kostky a v osolené vodě vaříme do měkka společně s cibulí a kořením, když je maso téměř měkké přidáme  na kostky (nebo nudličky) pokrájenou zeleninu a pokrájené brambory. Polévku zahustíme jíškou, kterou jsme si připravily ze slaniny, hl. mouky a sladké papriky. Asi po 10 min. přidáme nastrouhanou řepu a pokrájená rajčata a  vaříme ještě asi 5 min. Do hotové polévky přidáme kysanú smetanu, citronovú šťávu a cukr.

Žádné komentáře:

Okomentovat