29. března 2010

Kapor Liu

vykostěný kapří bok, 100 g oleje.
těstíčko : 2 bílky, 2 lžíce solamylu, voda
nálev : 0,25 l vývaru z ryby (masoxu),pórek,2 lžíce sójové omáčky,lžička  mletého zázvoru, lžička krupicového cukru, špetka chilli, lžíce octa, lžička solamylu, 3 lžíce oleje
Z kapra stáhneme kůži a nakrájíme z něj plátky asi 3 mm silné. Plátky osolíme,namáčíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji asi 5 minut. Rybu vyndáme, přidáme ocet,  promícháme a do šťávy vložíme zpět osmažené plátky kapra. Solamyl rozmícháme v troše vody a když maso ve šťávě zvláční, přikápneme rozmíchaný solamyl. Obsah v pánvi protřepeme, rybu přendáme na talíře a polijeme šťávou.

Žádné komentáře:

Okomentovat