29. března 2010

Grilovaný steak z lososa s pikantním bramborovým salátem

filet z lososa, hrubozrná sůl, mletý pepř, drcený kmín, česnekový nebo olivový olej, brambory, vajíčka, petržel, žampiony, oloupaný chřest, citronovou šťávu, sůl, smetana, hořčici, drůbeží vývar, bílé víno

Filet očistíme od šupin a nakrájíme jednotlivé porce. Ty posypeme hrubozrnou solí, hrubě mletým pepřem, drceným kmínem a pokapeme ochuceným česnekovým nebo olivovým olejem a necháme v lednici asi 3 hodiny odpočívat. Pečeme na grilu nebo na grilovací pánvi z obou stran podle chuti do propečení. Doporučujeme: Aby maso mořských ryb zůstalo uvnitř šťavnaté, je dobré maso upravovat kratší dobu a nechat vnitřní část růžovou. Horký bramborový salát  Orestujeme kostičky uvařených brambor na másle s cibulkou, přidáme  kostky nakrájených vajec, žampiónů, sekanou petrželku, oloupaný chřest, pá kapek citronové šťávy, sůl, pepř a zjemníme smetanou.
Hořčičná omáčka: Orestujeme cibulku na másle, aby změkla, přidáme silný nvývar z drůbeže, hořčici Dijon podle chuti, bílé víno a smetanu. Pokud je omáčka příliš řídká, doporučuji vyvařit ji na požadovanou hustotu.

Žádné komentáře:

Okomentovat