29. března 2010

Kapr na červeném víně po jičinský

600 g kapra, sůl, mletý černý pepř, citronová šťáva, 30 g hladké mouky, rostlinný olej, 1 menší cibule, 2 bobkové listy, 2 lžíce kečupu, vývar z masoxu, 0,2 l červeného vína, 4 zrnka nového koření,1 citron, jemně nasekaná zelená petrželová nať
Omytého a očištěného kapra rozporcujeme, osušíme, osolíme, okořeníme mletým černým pepřem, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v hladké mouce. Na rozehřátém  rostlinném oleji  opečeme po obou stranách dorůžova. Opečené porce kapra odložíme na teplé místo. Ve vypečeném tuku zpěníme nadrobno nasekanou očištěnou cibuli. Přidáme bobkové listy, kečup, vývar z masoxu, červené víno, nové koření a dusíme 10 minut. přecedíme, vložíme porce opečeného kapra, omytý citron nakrájený na kolečka a na mírném ohni dusíme ještě 10 minut. Podáváme posypané jemně rozsekanou zelenou petrželovou natí.

Žádné komentáře:

Okomentovat