29. března 2010

Filé na zelenině s cuketou

2 mrkve, 2 cukety, 2 jarní lahůdkové cibulky, 2 lžíce másla, 250 ml smetany, sůl, pepř, kari koření, 4 porce filé, šťáva z 1 citronu, snítka estragonu, 2 lžíce strouhanky
Zeleninu očistíme a omyjeme. Mrkev a cukety nakrájíme na nudličky, cibuli na kolečka. Opékáme asi 5 minut na másle. Přilijeme smetanu, necháme přejít varem, okořeníme. Zeleninu se smetanou vložíme do formy. Porce filé omyjeme a osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a přidáme k zelenině do formy. Troubu předehřejeme na 180 °C. Posekaný estragon smícháme se strouhankou a rybu posypeme. Pečeme asi 15 minut. Hotový pokrm rozdělíme na talíře a podáváme s vařenými brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat