25. ledna 2010

Vepřové plátky na savojský způsob

2 vepřové panenky (900 g)., 8 brambor., 6 plátků tučného sýra., 3 PL hořčice., 2 KL kmínu., PL hladké mouky., 0,5 dl oleje., vejce., sůl., pepř., 
Brambory pečlivě omyjeme. Uvaříme je ve slupce v hrnci s osolenou vodou. Jakmile jsou uvařené, dáme je okapat a uložíme stranou. Vepřové maso pečlivě očistíme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej a na něm maso opečeme. Necháme ho okapat a uložíme stranou. Hořčici smícháme s kmínem, přidáme vejce, PL mouky a maso touto směsí potřeme. Takto upravené maso položíme na průhlednou potravinářskou fólii, zabalíme je a konce převážeme. Maso zabalené v potravinářské fólii dáme vařit na 25 minut do páry. Mezitím přepůlíme vařené brambory naplníme kouskem tučného sýra. Před podáváním maso rozbalíme, brambory dáme na chvilku pod gril v troubě a ihned podáváme. 
Rada: Brambory naplněné sýrem klademe do trouby vzpřímené, aby sýr nevytekl. Můžeme je překrýt kouskem alobalu.

Doporučené nápoje: Bílé víno, pivo, minerálka.

Žádné komentáře:

Okomentovat