24. ledna 2010

Jelítka a jiternice v listovém těstě

2 jitrnice., 2 jelítka., 4 tenké plátky šunky., 300 g listového těsta., 6 cibulí., 2 PL krupicového cukru., dl vinného octa., vejce., 
Oloupeme cibuli a nakrájíme ni najemno. Osmahneme ji na mírném ohni v kastrolu, přidáme cukr a necháme ho zkaramelizovat za pravidelného míchání. Jakmile cibule zrůžoví, přilijeme ocet a necháme vydusit. Hotovou cibulovou remuládu si dáme stranou. Jelítka a jitrnice podélně rozkrojíme. Spojíme vždy půlku jelítka s půlku jitrnice a vzniklou dvoubarevnou kombinaci zabalíme do tenkého plátku šunky. Dáme stranou. Listové těsto rozválíme a rádýlkem rozřežeme na 4 čtverce. Na každý čtverec umístíme spojené půlky jitrnice a jelítka a PL cibulové remulády. Kraje těsta pomašlujeme rozšlehaným vejcem. Jelítko s jitrnici do těsta zabalíme a kraje těsta k sobě pečlivě přitlačíme. Jelítka a jitrničky v listovém těstě přeložíme na plech, pomažeme rozšlehaným vejcem a upečeme v předehřáté troubě. 
Rada: Jelítka s jitrnicemi podáváme se špenátem dušeným na másle. Poloviny jelítek a jitrnic je třeba k sobě pečlivě přitisknout pomocí šunky nebo slaniny. 


Doporučené nápoje: Červené víno, světlé pivo.

Žádné komentáře:

Okomentovat