30. ledna 2010

Plnění pstruzi v alobalu

4 pstruzi., 2 cibule., 20 g másla., 3 suchary., 1/2 sklenice nízkotučného mléka., vaječný žloutek., svazek petrželky., špetka papriky., sůl., pepř
Pstruhy vykucháme a pečlivě omyjeme pod tekoucí vodou. Osušíme je na kuchyňském papíře. Oloupeme cibuli a nasekáme ji nadrobno. Osmahneme ji na mírném ohni na pánvi, kde jsme rozpustili kousek másla. V míse smícháme cibulku osmahnutou na másle, suchary, které jsme namočili do mléka a odstředili, malý svazek nasekané petrželky a vaječný žloutek. Vše dobře zpracujeme, abychom získali hladkou nádivku. Mírně osolíme a opepříme, ochutíme špetkou červené papriky. Pstruhy rozložíme na pracovní pult a naplníme je připravenou nádivkou. Z alobalu si nastříháme trojúhelníky o rozměrech odpovídajících velikostem pstruhů. Každého pstruha umístíme na trojúhelník alobalu, mírně osolíme, opepříme a zabalíme. Konce alobalu přeložíme a takto zabalené ryby umístíme do trouby na gril. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 15 až 20 minut (podle velikosti ryb) a ihned podáváme v alobalu se čtvrtkami citronu.
Rada: K nádivce přidáme sekanou celerovou nať, kterou osmahneme spolu s cibulkami na másle. Pečení v mikrovlnné troubě: Pergamenový papír nastříháme na větší kousky tak, aby na povrch ryb byla dvojitá vrstva. Ryby zakapeme 1 až 2 PL bílého vína nebo teplé vody. Kraje pergamenového papíru přeložíme 2 až 3 dírky. Pečeme vždy po dvou 5 minut na talíři nebo tácu.

Doporučené nápoje: Veltlínské zelené nebo jiné suché bílé víno, pivo, minerálka.

Žádné komentáře:

Okomentovat