27. ledna 2010

Pomazánka ze pstruha v avokádu

uzená makrela., syrový pstruh., PL kachního sádla., 2 malé zelené citrony (limetky)., 3 PL bílého vína., 3/4 sklenice slunečnicového oleje.,
Čerstvého pstruha položíme na alobal do pekáče, který má vyšší okraje, osolíme a opepříme, zalijeme bílým vínem a zabalíme. Dusíme asi 20 minut na prudkém ohni, aby se z alobalu odpařila veškerá tekutina. Takto připraveného pstruha necháme vychladnout, poté ho rozkrájíme a smícháme s kousky uzené makrely. Směs rozmixujeme s kachním sádlem. Mixování přerušíme předtím, než se ze směsi stane hladká a homogenní hmota.V hluboké míse pokračujeme v míchání vidličkou a po vlase přiléváme olej. Dochutíme podle potřeby, opepříme. Přidáme 3 PL citronové šťávy a rozšleháme. Pomazánku necháme alespoň půl dne odpočívat, nejdéle však 48 hodin.
Rada: Nemáme-li k dispozici kachní sádlo, stejnou službu nám udělá sádlo husí. Do pomazánky můžeme rovněž přidat 2 KL matolinové kořalky, slivovice, hruškovice nebo calvadosu.

Doporučené nápoje: Suché bílé víno, šampaňské, minerálky.

Žádné komentáře:

Okomentovat