27. ledna 2010

Krevetový salát

300 g vyloupaných červených krevet., 300 g míchaného listového salátu., 6 artyčoků., 2 jablka., 2 natvrdo uvařené vejce.,
Octová omáčka: 5 PL oleje., PL lososích jiker., PL vinného (moštového) octa., PL taramy (uzené tresčí jikry., olej., smetana., citron)., malý svazek pažitky., svazek anýzu., sůl., pepř.,
Jablka rozkrojíme na poloviny, odstraníme jádřince a nakrájíme je na tenké plátky. Spodní části artyčoků opláchneme, osoušíme, nakrájíme na čtvrtky a dáme stranou. V míse smícháme taramu, přidáme PL lososích jiker, mírně osolíme, opepříme, přidáme ocet a vše promícháme. Přilijeme olej a octovou zálivkou pečlivě rozmícháme, aby zálivka byla pěnová. Do zálivky přidáme krevety, listy salátu, spodní části artyčoků, plátky jablek a vše dohromady promícháme. Přidáme na čtvrtky nakrájená natvrdo uvařená vejce. Salát přeložíme do mísy, ozdobíme několika usekanými snítky anýzu a pažitky.
Rada: Drobné krevety můžeme nahradit krevetami tygřími, kraby nebo humry. Arašídový olej lze nahradit olivovým. Rovněž můžeme do salátu přidat několik vypeckovaných oliv.

Doporučené nápoje: Růžové víno, lehké stolní bílé víno, světlé pivo, minerální voda.

Žádné komentáře:

Okomentovat