29. ledna 2010

Lososový nákyp

250 g syrového lososa., 250 g lososa uzeného., 80 g másla., 70 g hladké mouky., 5 vajec., 0,5 l mléka., sůl., pepř.,
Z másla a mouky, uděláme světlou jíšku. Potom přilijeme mléko a rozšleháme, aby vznikl hustý bešamel. Najemno nasekáme syrového a uzeného lososa. Bešamel s lososem smícháme dohromady. Rozklepneme vejce, bílky si dáme stranou. Žloutky přimícháme k rybí směsi. Mírně osolíme a opepříme. Z vaječných bílků ušleháme sníh a přidáme k předchozí směsi. Formičky na nákyp vymažeme máslem a vysypeme trochou hrubé mouky, naplníme pěnou a pečeme 20 minut ve středně vyhřáté troubě.
Rada: Lososový nákyp můžeme péct ve formičkách nebo ve velké formě. Důležité je dobře spojit lososí maso s bešamelem, který má být vlažný.

Doporučené nápoje: Sylván nebo jiné kvalitní bílé víno, světlé pivo, citronáda, soda.

Žádné komentáře:

Okomentovat