27. ledna 2010

Svíčkové řezy na lyonský způsob

4 roštěnky., 3 cibule., dl smetany., KL sladké papriky., 2 PL hladké mouky., 4 vejce., 0,5 dl oleje., 20 g másla., sůl., pepř.,
Roštěnky překrojíme a mírně je po stranách nařízneme. Cibuli nakrájíme na kolečka. Kolečka cibule přelijeme smetanou, osolíme a opepříme, přidáme papriku a vše promícháme. Kolečka cibule necháme okapat a lehce je pomoučíme. V mouce obalená kolečka cibule smažíme na rozpáleném  oleji. Obracíme je obracečkou s otvory, pak dozlatova opečené kroužky vyjmeme. Na rozpáleném oleji opečeme roštěnky, které jsme osolili a opepřili. Plátky masa přeložíme na servírovací mísu. Na másle si z vajec usmažíme volská oka. Na každý plátek dáme jedno vejce. Podáváme s osmahnutou cibulkou.
Rada: Maso je třeba ostrým nožem po stranách nakrojit.


Doporučené nápoje: Frankovka nebo jiné červené víno, pivo, minerálka.

Žádné komentáře:

Okomentovat