26. ledna 2010

Drůbeží rizoto

200 g rýže., 300 g vařeného kuřecího masa., 2 šalotky (nebo mladé cibulky)., pórek., dl olivového oleje., 2 stroužky česneku., 3 rajčata., mrkev., celerová nať., kostka drůbežího vývaru., 1 PL strouhaného parmezánu., sůl., pepř.,
V mírně osolené vodě uvaříme rýži. Česnek usekáme najemno, pórek a šalotky nakrájíme na tenká kolečka. Rajčata, mrkev a celer nakrájíme na drobné kostičky. Na kostičky nakrájíme i drůbeží maso. Rýži dáme okapat, propláchneme a odložíme stranou. Na pánvi s olejem osmahneme nakrájený pórek a šalotky. Mrkev a celer několik minut společně opékáme. Osolíme a opepříme. Přidáme kuřecí maso, nakrájená rajčata a česnek. Dusíme minutu na mírném ohni. Přidáme rýži, strouhaný parmezán, kostku drůbežího vývaru rozpuštěného v dl vody. za občasného zamíchání povaříme na mírném ohni.
Rada: Parmezán přidáváme až naposled, rozpustí se a spojí rýži a ostatními surovinami.


Doporučené nápoje: Červené nebo bílé stolní víno, ovocné šťávy minerálka.

Žádné komentáře:

Okomentovat