27. ledna 2010

Okurkový salát na orientální způsob

2 okurky., 150 g solených jiker z mořských ryb., 100 g zelených oliv., 50 g černých oliv., pálivá paprika., kapie., 2 rajčata., citron., 100 g mozzarelly., 5 PL olivového oleje., dl smetany.,
Jikry nakrájíme na tenké plátky a vložíme do misky. Oloupeme okurky, odstraníme jádra a nakrájíme je na proužky. Stejným způsobem nakrájíme kapii i pálivou papriku. Mozzarellu nakrájíme na malé kostičky, přeložíme do mísy, zalijeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a přilijeme olivový olej. Vše promícháme, přilijeme smetanu a rozšleháme. Do mísy dáme okurku, černé i zelené olivy, kapii a pálivou papriku, přidáme jikry a promícháme s ušlehanou mozzarellou. Přeložíme na servírovací mísu a ozdobíme několika kolečky rajčat. 
Rada: Než vmícháme okurky do salátu, můžeme je posypat hrubozrnnou solí, aby pustili šťávu. Tento orientální okurkový salát se podává vychlazený, nikoliv ledový.

Doporučené nápoje: Růžové víno, sekt, vinný střik, světlé pivo, minerálka.

Žádné komentáře:

Okomentovat