26. ledna 2010

Selský hrnec

vepřové koleno., 400 g bůčku., 4 uzenky., hlávka zelí., 4 mrkve.,  4 malé cukety., 4 brambory., 2 celerové natě., cibule., svazek bylinek., 4 hřebíčky., 1/2 KL zrnkového pepře.,
Vepřové koleno a bůček omyjeme a vložíme do kastrolu se studenou vodou. Přidáme svazek bylinek, cibuli, do níž jsme vetkli hřebíčky, zrnkový pepř a vaříme. Během vaření kolena a bůčku očistíme mrkve a cukety a oloupeme brambory. Zelí pečlivě očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Po téměř půl hodině vaření přidáme uzenky, mrkve nakrájené na nudličky a čtvrtky zelí, přiklopíme pokličkou a vaříme ještě 30 minut na mírném ohni. Nakonec přidáme celerovou nať, cukety a brambory. Dokořeníme podle potřeby a vaříme ještě 15 minut před podáváním.
Rada: Při vaření zeleniny je třeba respektovat dobu vaření pro jednotlivé druhy. Pokrm podáváme s trochou hořcice a s kyselými okurkami.

Doporučené nápoje: Stolní víno, pivo, minerálka.

Žádné komentáře:

Okomentovat