28. ledna 2010

Lososové kornoutky s černým kořenem

175 g mírné změklého másla., 2 nebo 3 PL smetany., 40 až 60 g čerstvě ustrouhaného černého kořene., worcesterská omáčka., worcesterská omáčka., 8 tenkých plátků uzeného lososa., 4 olivy plněné paprikou., 30 g kaviáru., sůl., bílý pepř.,
Máslo zapracujeme vařečkou v míse na krémově bílou hmotu. Přidáme 2 nebo 3 PL smetany, ustrouhaný černý kořen, sůl, bílý pepř a několik kapek worcesterské omáčky. Ochutnáme a podle potřeby dochutíme. Mísu přikryjeme pokličkou a uložíme do chladničky. Na servírovací podnos rozložíme plátky lososa jeden vedle druhého. Připravíme si sáček určený k plnění cukrovinek krémem a ke zdobení. Na jeho konec upevníme kovové zdobítko. Sáček z jedné poloviny nebo ze tří čtvrtin naplníme připraveným krémem z černého kořene. Každý plátek lososa svineme do kornoutku.  Kornoutek držíme v levé ruce, pravou uchopíme naplněný sáček se zdobítkem. Kornoutky plníme potřebným množstvím připravené náplně a klademe na servírovací podnos. Tímto způsobem naplníme všechny kornoutky. Nedaří.li se nám vymáčknout krém ze zdobítka, odložíme kornoutek na kuchyňský papír a stlačíme sáček oběma rukama. Dovnitř horní části každého kornoutku umístíme plněnou olivu nebo trochu kaviáru. Servírovací podnos ozdobíme několika růžičkami krému z černého kořene a největší růžici umístíme doprostřed. Před podáváním uložíme do chladna. 
Obměny: 1., Kaviár nahradíme usekaným natvrdo uvařeným vejcem. 2., Stejným způsobem připravíme kornoutky z plátků šunky nebo studeného rostbífu. 3., Aby byl předkrm vydatnější můžeme kornoutky plnit místo krému z černého kořene náplní ze zeleninového salátu, který jsme připravili z nadrobno nasekané čerstvé zeleniny. Salát spojíme několika lžícemi majonézy. V tomto případě plníme kornoutky lžičkou. 

Doporučené nápoje: Sket, světlé pivo, minerálka.

Žádné komentáře:

Okomentovat