24. ledna 2010

Klobásky v hořčici

4 bílé grilovací klobásy., 2 šalotky., 2 snítky petržele., 2 dl bílého vína., 20 g másla., 3 PL pikantní hořčice., 1,5 dl smetany., 600 g brambor., sůl., pepř.,
Oloupeme brambory, nakrájíme je na kousky a dáme vařit do kastrolu s mírně osolenou vodou. Jakmile jsou uvařené, dáme je stranou. Na pánvi s rozpuštěným máslem opékáme klobásky na mírném ohni. Klobásky jsme před opékáním propíchli, aby během opékaní nepraskaly. Jakmile jsou opečené, posypeme je nasekanou šalotkou a petrželkou. Společně opékáme na mírném ohni. Potom podlijeme 2 dl bílého vína a necháme dusit ještě dvě až tři minuty. Klobásy vyjmeme z pánve a klademe je na servírovací tác. Na mírném ohni necháme šťávu odpařit. Do omáčky přidáme polovinu pikantní hořčice a rozšleháme. Necháme 10 minut vydusit, přilijeme smetanu a promícháme. Dusíme na mírném ohni minutu. Omáčku si dáme stranou. Před podáváním potřeme klobásky zbylou hořčicí, dáme je na dvě minuty do trouby pod gril a podáváme s vařenými brambory. 
Rada: Místo grilovacích klobás můžeme použít klobásy smetanové nebo vinné.


Doporučené nápoje: Růžové nebo lehké bílé víno, vinný střik, pivo, minerálku.

Žádné komentáře:

Okomentovat