29. ledna 2010

Falešná svíčková na šalotkách

4 plátky falešné svíčkové (kolem 800 g)., 8 větších šalotek nebo mladých cibulek., stroužek česneku., 2 snítky petržele., dl vinného octa., 0,5 dl arašídového oleje., 40 g másla., sůl., pepř., 
Šalotky nakrájíme nadrobno. Nasekáme snítky petrželky. Na pánvi s rozpáleným olejem opečeme plátky falešné svíčkové, které jsme osolili a opepřili. Jakmile jsou opečené, přeložíme je na servírovací mísu. Na pánvi s rozpáleným olejem opečeme plátky falešné svíčkové, které jsme osolili a opepřili. Jakmile jsou opečené, přeložíme je na servírovací mísu. Pánev odmastíme a vyčistíme. Dáme na ni rozpustit máslo a na něm osmahneme nadrobno nakrájené šalotky. Osolíme a opepříme. Nakonec přidáme usekaný stroužek česneku. Jakmile šalotky získali hezkou jantarově žlutou barvu, přilijeme ocet. Dusíme, dokud se ocet neodpaří, a pak přidáme šalotky na plátky masa. Ihned podáváme. 
Rada: Pokrm podáváme s dušenou zeleninou nebo s opečeným bramborem. 

Doporučené nápoje: Červené víno, pivo, minerálka.

Žádné komentáře:

Okomentovat