20. dubna 2012

Sýrová roláda dle babičky


300 – 400 g strouhaného eidamu, šunka, pomazánkové máslo,3 tavené sýry,sterilovaná kapie, křen (nebo česnek dle chuti)

Nejprve si vytvoříme směs z pomazánkového másla, tavených sýrů, kapie a křenu. Pak připravíme plát sýra tak, že eidam nastrouháme na kus alobalu a rozložíme pravidelně do tvaru obdélníku, ten i s alobalem dáme na plech a na chvíli do trouby rozehřát, aby se vytvořil jednolitý plát. Ten necháme vychládnout, poklademe na něj šunku a natřeme připravenou směs sýrů. Zavineme, zabalíme do fólie a necháme ztuhnout v lednici.
Příchuť rolády nemusí být pouze křenová, ale i například česneková. Do sýrového krému můžete přidat suroviny dle vlastní fantazie (nudličky salámu, nakrájený hermelín nebo místo kapie mandarínky).

Žádné komentáře:

Okomentovat