19. dubna 2012

Kuřecí prsíčka v sýrové omáčce se zeleninovou rýží


Kuřecí prsíčka bez kůže nakrájíme na proužky a prosypeme Vegetou. Necháme chvíli odležet.Na pánvi rozpálíme olej, na to rozprostřeme maso (neosolené, jen s Vegetou) a uděláme po jedné straně bez míchání. Pak teprve zamícháme a doděláme. Až je maso měkké, slejeme tuk, dáme zpět na plotnu a zalejeme šlehačkou (asi 2 mm po dně pánve), trochu necháme odpařit a přidáme nastrouhaný sýr (asi 1 hrst na jednu porci). Necháme rozpustit tak, aby vznikla omáčka hustoty kondenzovaného mléka.
Příloha: zeleninová rýže - uvaříme rýži běžným způsobem. Zeleninu sterilovanou i čerstvou (paprika, pórek, ...) krátce orestujeme na tuku, dochutíme Vegetou a promícháme s uvařenou rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat