21. dubna 2012

Pita s grilovaným jehněčím masem

400-500 g jehněčí kýty, cibule s natí,2-3 stroužky česneku,8 lžic olivového oleje, šťáva z  velkého citronu, sůl, pepř, oregano, chlebové placky
na salát : hlávkový salát,2 papriky, salátová okurka, cibule, sůl a mletý pepř,100 g oliv (černých i zelených),100 g sýra feta nebo balkán, hrst čerstvého oregana,2 lžíce olivového oleje, šťáva z 0,5 citronu
na tzatziki : 250 g hustého bílého jogurtu,2-3 stroužky česneku,0,5 větší salátové okurky, lžička olivového oleje, sůl, lžíce koření tzatziki

Maso nakrájíme, osolíme, opepříme, vetřeme cibulku a sekaný česnek, zalijeme směsí oleje, citronové šťávy a oregana, promícháme a necháme odležet. Tzatziki připravíme z prolisovaného česneku, soli, oleje, koření, strouhané okurky a hustého jogurtu. Naložené maso grilujeme a podáváme s pitou, salátem a tzatziki. 


Žádné komentáře:

Okomentovat