2 cibule, 2 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, 500 g mletého masa, 1 l rajčatové šťávy, 2 zelené a 2 feferonky červené, pórek, 2 cukety, konzerva zelených fazolek (cca 400 g), pepř, sůl, chilli koření, svazek čerstvého koriandru
Oloupeme cibuli, rozčtvrtíme a nakrájíme na
plátky. Pak oloupeme česnek a prolisujeme.Rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Přidáme cibuli a česnek
a ještě několik minut opékáme. Zalijeme rajčatovou šťávou.Očistíme a omyjeme
chilli papričky, pórek a cukety. Papričky nakrájíme na nudličky, pórek na širší
kolečka. Cukety podélně rozpůlíme a rozkrájíme na plátky. Fazolky necháme
okapat.Připravenou zeleninu přidáme k masu, zamícháme a opékáme dalších 10
min. Ochutíme pepřem, solí a chilli kořením. Koriandr omyjeme, osušíme a
otrháme lístečky. Část jich nasekáme a vmícháme do hrnce. Zbylými lístky
ozdobíme hotový pokrm.
Žádné komentáře:
Okomentovat