20. dubna 2012

Plovdivské maso s hráškovou rýží


500 g vepřové kýty,2 velké cibule,mletá  paprika sladká, trošku grilovacího koření, sůl,větší rajský protlak,mouka na zahuštění

Cibuli nakrájíme nadrobno a lehce podusíme na troše oleje. Vepřové maso nakrájíme   na nudličky a přidáme k cibuli, osolíme a až zrůžoví přidáme papriku a grilovací koření (vznikne něco jako základ na guláš) podlijeme vodou a dusíme do změknutí masa (v tlakovém hrnci je to rychlovka - za 15 min. je hotovo). Až maso změkne, přidáme rajský protlak, dobře promícháme a zahustíme trochou mouky, rozmíchané ve vodě a povaříme ještě asi 5 min.
Maso je výborné s hráškovou rýží - tu připravíme tak, že vařenou rýži smícháme se sterilovaným hráškem a posypeme strouhaným eidamem. Celé dozdobíme kolečky krájené cibule.

Žádné komentáře:

Okomentovat