17. dubna 2012

Jižanské smažené kuřecí paličky


8-12 spodních stehenních stehýnek, mléko, hladká mouka, mleté chilli nebo kořenící směs s červenou paprikou, 2 vejce, pepř, sůl

Mléko nalijeme kastrolu, osolíme (asi tolik, jako bychom solili maso) a opepříme. Do osoleného a opepřeného mléka vložíme kuřecí stehýnka (měla by být potopená) a uložíme přes noc do lednice.Druhý den uvedeme obsah kastrolu k varu a na mírné teplotě vaříme 15-20 minut. Mezitím dáme vejce do misky a rozšleháme je vidličkou. Do mikrotenového sáčku nasypeme hladkou mouku, kterou osolíme a ochutíme chilli nebo kořenící směsí - nebo obojím (2-3 lžíce). Množství koření si namícháme podle svých zvyklostí a uvážení, doporučuji půl lžičky "chilli" a asi 2 a půl lžíce kořenící směsi. Přidání chilli se odvíjí od stupně pálivosti použité kořenící směsi.) Povařené maso vyjmeme, osušíme a protřepeme v sáčku s moučnou směsí, následně obalíme ve vajíčku a nakonec opět protřepeme v ochucené mouce. Necháme 15 minut zaschnout a smažíme v dostatečně vysoké vrstvě rozpáleného oleje dozlatova.
Poznámka: Díky odležení a povaření v mléce je maso báječně měkoučké a šťavnaté. Do mouky si každý může namíchat koření dle vlastní chuti - granulovaný česnek, muškátový oříšek, pomletou sušenou cibuli, sušenou zeleninu nebo sušené bylinky apod.

Žádné komentáře:

Okomentovat