19. dubna 2012

Sekané řízečky z kuřete


Vykostíme kuře a maso nasekáme nebo nahrubo umeleme. (Postup vykosťování - nejdřív začínáme u prsní kosti, pak stehna,). Maso osolíme a přidáme k němu: žemle nakrájené na kostičky namočené trochou vývaru, celá vejce, eidam nastrouhaný nahrubo, bazalku, rozmarýn, zelenou cibulku, kopřivy nebo špenát, bílé víno. Promícháme, hmotu dochutíme a děláme z ní placičky, které klademe na vymazaný plech a pečeme v troubě.  (Z jednoho kuřete asi  9 placiček). Podáváme s paprikovou omáčkou a blanžírovanou zeleninou (na másle). Prvně naservírujeme omáčku a do ní posadíme 2 řízečky.
Papriková omáčka : zpěníme cibulku, přidáme papriku na nudličky a zalejeme vývarem (možno přidat i trochu bílého vína).Omáčku rozmixujeme nebo propasírujeme a zjemníme zakysanou smetanou. Možné obměny podle druhu zeleniny - celerová, mrkvová,..

Žádné komentáře:

Okomentovat