18. dubna 2012

Slavnostní vepřová roláda


Vepřové maso z kýty rozklepeme na plát asi 30 x 30 cm (klepeme na mikroténu).Připravíme si  náplň směs z mletého masa, ke kterému přidáme: sůl, pepř, vejce, cibulku nasekanou nadrobno a česnek utřený se solí.Všechny suroviny promícháme a na plát vepřového masa navrstvíme asi do výše 1 cm, ale ne až do kraje, aby se směs nevytlačovala při svinování.Tenké párky poklademe do středu plátu do řady za sebe a srolujeme. Potom celou roládu ovážeme provázkem a na rozpáleném tuku orestujeme. Ještě chvíli podusíme ve vlastní šťávě. Asi po půl hodině dáme do trouby a pečeme asi 15 minut do změknutí. Před ukončením pečení přidáme bujón Maggi pro vylepšení chuti šťávy.


Žádné komentáře:

Okomentovat