21. dubna 2012

Pilaf s krevetami a zeleninou

300 g loupaných krevet, velkých, malých nebo tygřích (mrazených), šťáva z citronu, 5 lžic olivového oleje, zeleninový vývar + šťáva z krevet, celkem 600 ml, špetka šafránu, 300 g rýže, 2 šalotky, 3 stroužky česneku,paprika (slovenská), cuketa, nakrájená, 120 g zeleného hrášku, 50 ml koňaku, špetka cukru, mletý pepř, sůl
Loupané krevety bez krunýře a zbavené střívek dáme vařit do trochu vroucí vody, osolíme a zakápneme citronovou šťávou a 2 lžícemi olivového oleje. Vaříme krátce podle druhu a velikosti krevet. Hotové krevety vyjmeme a šťávu doplníme vývarem, přidáme špetku šafránu, uvedeme k varu a vsypeme rýži. Rýži uvaříme do měkka. Mezitím osmahneme na zbylém oleji šalotku a česnek, podlijeme koňakem, přidáme kousky papriky a cuket, hrášek, špetku cukru, mletý pepř, osolíme a dusíme. Pilaf promícháme se zeleninou a krevetami a podáváme. 

Žádné komentáře:

Okomentovat