21. dubna 2012

Plněná zelenina se sýrem feta

4 menší lilky, 2 větší červené papriky, 2 velká rajčata, 2 cibule, 3-4 stroužky česneku, svazek zelené petrželové natě, lžička sušené máty, mletý pepř, sůl, mletá skořice a nové koření,5 lžic olivového oleje, větší hrst černých oliv,200 g fety
Zeleninu rozkrojíme, zbavíme semeníku a z rajčat a lilků vydlabeme dužinu. V kastrolu rozehřejeme 3 lžíce oleje a zpěníme cibulku a česnek. Přidáme dužinu z rajčat a lilků a opékáme. Okořeníme, osolíme, přidáme olivy a prohřejeme. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku a sýr a směsí naplníme zeleninu. Rozložíme ji na plech potřený zbytkem oleje, podlijeme a pečeme v rozehřáté troubě při 240 stupních asi 30 minut. 

Žádné komentáře:

Okomentovat