21. dubna 2012

Kapr smažený s bramborovým salátem


4 porce kapra po 150 g, hladká mouka, 2 vejce, 2 lžíce mléka tuk na smažení, citron,
strouhanka, sůl
na bramborový salát : 1 kg brambor (nejlépe typu A) ,1/4 kg mrkve, 1/4 kg celeru ,ocet ,sklenici sterilovaného nebo 200 g mraženého hrášku 150 g kyselých okurek, 4 – 6 lžic majonézy, pepř, sůl


Porce kapra osolíme, obalíme postupně v mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a se solí a pak ve strouhance. Smažíme na tuku z obou stran dozlatova. Ke každé porci kapra přidáme citron. Podáváme s bramborami nebo bramborovým salátem.
Bramborový salát :  Brambory ve slupce osolíme a vaříme asi 15–20 minut podle velikosti, až jsou po vpichu nožem měkké. Necháme mírně vychladnout. Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky asi 1×1 cm. Mrkev a celer oloupeme a ve vodě se solí a octem vaříme 10–15 minut, aby zelenina byla měkká, ale ne rozvařená. Vyjmeme z vody, necháme vychladnout a nakrájíme nadrobno. Nakrájíme na kostičky i okurky, lák použijeme při dokončování salátu. Hrášek necháme rozmrznout, sterilovaný slijeme a necháme okapat. Všechny nakrájené suroviny lehce v míse promícháme, postupujeme velmi opatrně a lehce, postupně přidáme majonézu a trochu láku z okurek. Dosolíme a ochutíme pepřem.


Žádné komentáře:

Okomentovat