21. dubna 2012

Baklava s pistáciovými oříšky

500 g hladké mouky,sůl,2 lžíce olivového oleje,250-350 ml vlažné vody,mouka na posypání válu, 200 g přepuštěného másla
na náplň : 200 g mletých ořechů,100 g sekaných mandlí,50 g pistáciových oříšků,8 lžic krupicového cukru,lžička mleté skořice
na sirup : 250 ml vody, 250 g cukru krupice,lžíce citronové šťávy,kousek celé skořice


Mouku, sůl, vlažnou vodu a olej zpracujeme na těsto. Smícháme ořechy, cukr a skořici. Rozpustíme máslo. Těsto rozdělíme na 4-6 dílů a vyválíme tenké placky.Z nich rukama vytahujeme na utěrce tenké placky. Plech vymažeme. Placky nakrájíme na pláty a každý potřeme máslem. Pláty střídáme po třech s ořechovou směsí, rozkrájíme za syrova na čtverce a povrch pokapeme zbylým máslem. Pečeme v předehřáté troubě a poléváme sirupem svařeným z vody, cukru, citronové šťávy a skořice. 


Žádné komentáře:

Okomentovat