20. dubna 2012

Kotlety pečené na hlávkovém zelí a mrkvi i s přílohou


6 plátků vepřové kotlety ,0,5 hlávky zelí (nakrájeného na větší kousky),400 g mrkve, (nakrájené na větší kolečka), 2 cibule, česnek, sůl, pepř, syrové, umyté brambory i se slupkou

Na dno vyššího plechu na pečení dáme nakrájenou mrkev, zelí, cibuli a česnek, promícháme a mírně posolíme. Na zeleninu naklademe naklepané, osolené a opepřené kotlety. Brambory dobře umyjeme a i se slupkou je nakrájíme na měsíčky, poklademe do volných míst mezi masem, posypeme kořením na americké brambory a osolíme dle chuti. Podlijeme 1 dcl vody a vše najednou pečeme asi 1 h. 30 min. v troubě na 180 st. C (délka pečení závisí na druhu zvoleného masa). Vepřové kotlety lze podle chuti obměnit za kuřecí řízky, plátky vepřové pleci nebo kuřecí čtvrtky.

Žádné komentáře:

Okomentovat