17. dubna 2012

Americké kuře

4 plátky kuřecích prsíček, 350-500 ml podmáslí nebo bílého jogurtu, 150 g hladké mouky, 0,5  lžičky soli, 0,5 lžičky sladké papriky, lžička steakového koření,0,5 lžičky pepře, lžička sušeného česneku,0,5 lžičky koření Gyros,0,5 lžičky grilovacího koření                                                                 

Kuřecí porce ponoříme do podmáslí (nebo do bílého jogurtu s míchaného s vodou).Necháme uležet 2-3 hodiny a několikrát obrátíme.Smícháme mouku s ostatními přísadami a okapané kousky masa obalíme v ochucené mouce. (maso nesolíme - ochucená mouka je dostatečně slaná ).Řízky smažíme na oleji. Podáváme s bramborovou kaší nebo podle vlastní fantazie.

Žádné komentáře:

Okomentovat