19. dubna 2012

Myslivecké špagety s ovocnou omáčkou


špagety, anglická slanina, pórek, houby, mléko, vejce
na omáčku : brusinkový kompot, džem z černého bezu, hřebíček, červené víno

Špagety vaříme v dostatečném množství osolené vody. Po uvaření propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Anglickou slaninu, kapii, houby a pórek nakrájíme na kostičky a orestujeme. (Místo slaniny možno použít špek, klobásu, nebo na bezmasé zeleninu, houby). Smícháme se špagetami, okořeníme tymiánem a mysliveckým kořením (speciální koření na steak), případně dochutíme. Pekáček vymastíme, vysypeme strouhankou a naplníme připravenou směsí.Zapečeme a na 2x zalejeme vejcem osoleným a rozšlehaným v mléce.
Omáčka: Prohřejeme brusinkový kompot, přidáme ostatní ingredience a ještě trochu přihřejeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat