400 g žampionů, 4lžíce oleje, sůl, pepř,
50 g toast. chleba(1, 5 krajíčku), 200 ml smetany,600 g kuřecích prsních řízků, lžíce
posekané pažitky a meduňky, 3 lžíce cit.šťávy
Žampiony očistíme, posekáme nadrobno a prudce
opečeme na dvou lžících oleje asi 5min. Pak houby osolíme, opepříme a odložíme
stranou.2toastové chleby rozkrájíme na menší kostky, které namočíme ve smetaně.
Maso omyjeme pod studenou vodou, osušíme v papírové kuchyňské utěrce a
pokrájíme nadrobno. Poté maso společně s chlebem, smetanou, bylinkami a lžičkou
solí, pepřem a cit. šťávou umeleme na jemné pyré. Nakonec vmícháme žampiony. Z hmoty vytvarujeme 12 karbanátků. pánvi
rozehřejeme zbývající olej a karbanátky smažíme na mírném ohni asi 5minut.
Podáváme sypané bylinkami a bramborami.
Žádné komentáře:
Okomentovat