27. srpna 2010

Plíce na celeru

plíčky, srdce, cibule, celer, žemle, máslo
Pličky a srdce se ve studené vodě očistí a dají do velkého hrnce vařit (aby neutekly), přidá se sůl, 1 velká cibule rozkrájená a celer. Když jsou na polo vařeny, vyndají se k vychlazení a drobně rozsekají; na rendlíku se usmaží drobounce krájená cibulka do žlutá, přidá se trochu citronové kůry, paprika a seka- nina, podlije se odvarem a nechá do měkká dusit, až jsou zcela měkká. Žemle strouhaná se na kousku másla do žluta usmaží, s odvarem trochu povaří do hustaa přidá se k sekanině. Vše ještě chvíli se musí povařiti na mírném ohni. Ku skopovému kořínku jest při- dati 1/4 kg. tučného vepřového masa (lalok), k telecí- rau toho není potřeba. Dva skopové kořínky se rovnají 1 telecímu co do množství i ceny. Brambory neb placky.

Žádné komentáře:

Okomentovat