24. srpna 2010

Kuřecí prsa na kari

2 cibule,1 červený a 1 zelený paprikový lusk, 4 lžíce másla, 150 g dlouhozrné rýže,1 l kuřecího vývaru, 100 g vařené šunky, 2 lžíce hladké mouky, lžíce kari, 1/8 l smetany, sůl, pepř, 4 kuřecí prsíčka
Cibule oloupejte a nakrájejte na kostičky. Paprikové lusky rozkrojte na čtvrtky, odstrante jádra a nařežte na nudličky. Lžíci nakrájené cibule poduste na 1 lžíci másla do zlatova, přidejte rýži a orestujte. Zalijte 3/4 l horkého vývaru a přikryté 20 minut duste. Šunku nakrájejte na kostičky a přidejte rýži.Zbývající cibuli poduste na 2 lžicích másla. Vmíchejte mouku a kari, zalijte vývarem a omáčku vařte do zhoustnutí. Přidejte papriku a smetanu, vařte 2 minuty.Rozpusťte 1 lžíci másla při střední teplotě a opečte na něm kuřecí prsíčka 5 minut po každé straně, osolte a opepřete. Zalijte omáčkou a nechte krátce odležet.

Žádné komentáře:

Okomentovat